Şehit Mehmet Bora Tayfur Anadolu Lisesi

Vizyon: Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, ahlaki olgunluğa ve manevi değerlere sahip, sorunlar içinde çözüm üretebilen fertler yetiştirerek yükseköğrenime hazırlamaktır.

Misyon: Biz Diyarbakır / Kayapınar - Şehit Mehmet Bora Tayfur Anadolu Lisesi olarak, okul, veli ve öğrenci işbirliğiyle, Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri kavramış, yaratılanı yâradan’dan ötürü sevebilen, toplumu tahrip değil imar eden, sorunlara çözüm üretebilen, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul eden, bunlardan yararlanmayı hedefleyen; inanca, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.

Başarılar:

Isınma: Doğal Gaz
Servis Bilgisi: Yok
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Mahalli Sistem
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 9.Sınıflar :206 10.Sınıflar:406 11.Sınıflar:163 12.Sınıflar:280

WEB - https://sehitmehmetboratayfural.meb.k12.tr

Adres - Mezopotamya Mh. 307. Sk. No13 Kayapınar / DİYARBAKIR

Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - Mezopotamya Mh. 307. Sk. No:13 Kayapınar/ DİYARBAKIR (Merkez Kayapınar İlçesi Kent Meydanı civarı)